29
Dec
2017

"Може да се кажеме дека 2017-та е почетокот на една вистински зрела стартап заедница.

13
Dec
2017

PCR-41 е четириканален универзален електронски бројач на оптички или електрични импулси согласно стандардот EN 62053-31.

13
Jan
2017

ДТК Смарт-тек е компанија која делува во областа на развој и имплементација на системи за мерење, анализа и управување со електрична енергија.

05
Dec
2016

ДТК Смарт-тек е добитник на грант од третиот јавен повик за финансирање на проекти под инструментот Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва „старт-ап“ и „спин-оф“ од Фондот за

08
Nov
2016

Управителот на ДТК Смарт-тек, минатата година, одржа пленарно предавање на СКЕЕОР 2015, а годинава ги придружуваше студентите на гостување во 24вести.

20
Jun
2016

За fakulteti.mk, нашите студенти, заедно со управителот д-р доц. Живко Коколански, дадоа свое мислење и ги споделија досегашните впечатоци, како практиканти во Смарт-тек.

07
Jun
2016

Прочитајте го интервјуто со доц. д-р Живко Коколански, управител на ДТК Смарт-тек, на следниот линк:

26
Apr
2016

ДТК Смарт-тек инсталираше нов систем за менаџмент со електрична енергија во фабриката за лимена амбалажа, „СИЛГАН метал пекиџинг“ во Битола.

13
Nov
2015

ДТК Смарт-тек инсталираше систем за менаџмент со електрична енергија во Месна индустрија и кланица (МИК) св. Николе.

11
Nov
2015

На 11 Ноември 2015 година беше промовирана првата некомерцијална инсталација на систем за менаџмент со електрична енергија на компанијата ДТК Смарт-тек на Факултетот за електротехника и информациск

15
Oct
2015

Важноста од соработка на компаниите со научно-истражувачките институции беше една од главните теми на вториот ден на Технома 2015.

22
Jun
2015

Нашата компанија е добитник на грант финансиран од Фондот за иновации и технолошки развој во Република Македонија. Официјалното потпишување на договорот со ФИТР се изврши на 22.06.2015 год.